Drožďové karbanátky s ovesnými vločkami
40 min.
Ingredience
- 200gramůOvesné vločky
- 0,5litrVoda pitná
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžícePetržel - nať
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůDroždí
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaKoření Mleté maso
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
24 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ovesné vločky promyjeme, dáme je do hrnce a zalijeme 1/2 litrem vody. Necháme je 15-20 minut namočené. Pak je scedíme a dáme do mísy.
- 2Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželovou nať omyjeme a pokrájíme nadrobno.
- 3V pánvi na 2 lžicích másla zpěníme cibuli, pak na ni rozpustíme droždí a přimícháme vše k vločkám společně s majoránkou, kořením do na mleté maso, petrželkou, pepřem, česnekem, směs zahustíme grahamovou moukou a dosolíme podle chuti.
- 4V pánvi rozpálíme sádlo, směs nabereme lžicí (vrchovatou) a karbanátky smažíme z každé strany dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.