Drožďové nočky do polévky
30 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
- 6lžicMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 3lžíceOlej stolní
- 1lžíceDroždí
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicStrouhanka
- 1kusCibule
- 700mililitrůVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na rozpáleném oleji na pánvi osmahneme za stálého míchání jemně nakrájenou cibuli a rozdrobené droždí dozlatova.
- 2Přisypeme strouhanku, hrubou mouku, sůl, pepř, kmín, přidáme vejce, mléko a nasekanou petrželku. Vše dobře promícháme.
- 3Z hmoty vykrajujeme lžičkou nočky a krátce je povaříme ve vroucím vývaru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.