Dršťková polévka s párkem
230 min.
Ingredience
- 500gramůDršťky syrové
- 100gramůPárky jemné
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel kořen
- 1800mililitrůVoda pitná
- 20gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 5gramůMajoránka
- 2stroužkyČesnek
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 40gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 15gramůPaprika mletá sladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
533 mg
Postup přípravy
- 1Dršťky důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, potřeme solí, znovu propereme a vložíme do hrnce. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Povaříme 20 minut, vodu slijeme, nalijeme na dršťky čerstvou a znovu přivedeme k varu, osolíme a vaříme nejméně dvě a půl hodiny.
- 2Mezitím připravíme zeleninu. Očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme a v pánvi na trošce oleje všechnu zeleninu trochu orestujeme. Z másla a mouky připravíme v hrnci středně hnědou jíšku, přisypeme mletou papriku, promícháme, zalijeme vývarem z drštěk, přidáme orestovanou zeleninu, osolíme a opepříme.
- 3Uvařené dršťky nakrájíme na nudličky, párek na kolečka, vložíme do polévky, přisypeme majoránku a dovaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.