Dršťková polévka s párkem

230 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
533 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dršťky důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, potřeme solí, znovu propereme a vložíme do hrnce. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Povaříme 20 minut, vodu slijeme, nalijeme na dršťky čerstvou a znovu přivedeme k varu, osolíme a vaříme nejméně dvě a půl hodiny.
  • 2
    Mezitím připravíme zeleninu. Očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme a v pánvi na trošce oleje všechnu zeleninu trochu orestujeme. Z másla a mouky připravíme v hrnci středně hnědou jíšku, přisypeme mletou papriku, promícháme, zalijeme vývarem z drštěk, přidáme orestovanou zeleninu, osolíme a opepříme.
  • 3
    Uvařené dršťky nakrájíme na nudličky, párek na kolečka, vložíme do polévky, přisypeme majoránku a dovaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.