Dršťkový guláš

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
888 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
47 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dršťky použijeme předvařené.
  • 2
    Dršťky a uzené maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, orestujeme, a jakmile zezlátne, přidáme dršťky a uzené maso. Osmahneme, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku, zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme mlékem, vodou a povaříme hodinu. Nyní ochutíme česnekem, majoránkou, solí, pepřem, kmínem, podravkou nebo masoxem, vmícháme lžíci hořčice a ještě 10 minut povaříme. Podáváme s rohlíky a porce guláše posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.