Dršťky dušené ve vlastní šťávě

280 min.
Evropa
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dršťky vypereme, vhodíme do vařící vody a necháme přejít varem. Ještě jednou je vypereme ve studené vodě a scedíme. Odkrojíme tmavé skvrny, dršťky nakrájíme na menší kousky, urovnáme do velkého kastrolu, přidáme očištěnou mrkev (pokrájenou na kolečka), oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a koření, osolíme, zalijeme vodou, suchým bílým vínem, následně přiklopíme poklicí.
  • 2
    Z hladké mouky a vody připravíme lepkavé těsto, kterým poklici kolem dokola zalepíme, ponecháme jenom centimetrový otvor na únik páry během vaření.
  • 3
    Dršťky zvolna přivedeme k varu a necháme je „táhnout“ při 95°C asi 4 hodiny. Hotové je podáváme jako teplý předkrm bez vývaru, posypané zelenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.