Dršťky dušené ve vlastní šťávě
280 min.
Ingredience
- 1kilogramDršťky syrové
- 1lžíceSůl
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyCibule
- 0,5lžičkaHřebíček
- 5stroužkůČesnek
- 2kusyBobkový list
- 0,5litrVíno bílé
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dršťky vypereme, vhodíme do vařící vody a necháme přejít varem. Ještě jednou je vypereme ve studené vodě a scedíme. Odkrojíme tmavé skvrny, dršťky nakrájíme na menší kousky, urovnáme do velkého kastrolu, přidáme očištěnou mrkev (pokrájenou na kolečka), oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a koření, osolíme, zalijeme vodou, suchým bílým vínem, následně přiklopíme poklicí.
- 2Z hladké mouky a vody připravíme lepkavé těsto, kterým poklici kolem dokola zalepíme, ponecháme jenom centimetrový otvor na únik páry během vaření.
- 3Dršťky zvolna přivedeme k varu a necháme je „táhnout“ při 95°C asi 4 hodiny. Hotové je podáváme jako teplý předkrm bez vývaru, posypané zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.