Dršťky na paprice
140 min.
Ingredience
- 130gramůCibule
- 650mililitrůVoda pitná
- 160mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1300gramůDršťky syrové
- 100gramůTuk
- 20gramůSůl
- 0,6gramPepř černý mletý
- 13,3gramůPetržel - nať
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13,3gramůČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
947 mg
Cukr
668 mg
Postup přípravy
- 1Dršťky očistíme, omyjeme a překrájíme. Vložíme je do studené vody a přivedeme do varu.
- 2Potom je scedíme, zalijeme znovu vodou a za občasného promíchání vaříme doměkka. Pokud jsou dršťky ze staršího kusu, vyměníme vodu vícekrát.
- 3Vařené dršťky prochladíme ve studené vodě a nakrájíme na hrubší dlouhé nudle (4-5cm).
- 4Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na tuku dorůžova. Přidáme dávku papriky, zpěníme ji, přisypeme prosátou hladkou mouku a osmažíme ji. Přilijeme vlažný vývar z drštěk, rozšleháme, přidáme utřený česnek, sůl, pepř a nejméně 20 minut vaříme.
- 5Ke konci varu přilijeme smetanu.
- 6Nakonec do omáčky vložíme uvařené nakrájené dršťky a ještě krátce povaříme.
- 7Při podávání porce posypeme nasekanou petrželovou natí nebo pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.