Dršťky na paprice

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
947 mg
Cukr
668 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dršťky očistíme, omyjeme a překrájíme. Vložíme je do studené vody a přivedeme do varu.
  • 2
    Potom je scedíme, zalijeme znovu vodou a za občasného promíchání vaříme doměkka. Pokud jsou dršťky ze staršího kusu, vyměníme vodu vícekrát.
  • 3
    Vařené dršťky prochladíme ve studené vodě a nakrájíme na hrubší dlouhé nudle (4-5cm).
  • 4
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na tuku dorůžova. Přidáme dávku papriky, zpěníme ji, přisypeme prosátou hladkou mouku a osmažíme ji. Přilijeme vlažný vývar z drštěk, rozšleháme, přidáme utřený česnek, sůl, pepř a nejméně 20 minut vaříme.
  • 5
    Ke konci varu přilijeme smetanu.
  • 6
    Nakonec do omáčky vložíme uvařené nakrájené dršťky a ještě krátce povaříme.
  • 7
    Při podávání porce posypeme nasekanou petrželovou natí nebo pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.