Drůbeží játra na paprice ochucená sherry octem

80 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
20 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
720 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Obojí zatím dáme stranou. Játra očistíme, omyjeme a necháme okapat.
  • 2
    30 g másla rozehřejeme na pánvi, vložíme játra a posypeme mletou paprikou, solí a pepřem. Důkladně mícháme a pečeme ze všech stran dohněda. Hotová játra vyjmeme z pánve a na šťávě osmahneme připravenou cibuli a česnek. Zalijeme je octem, osladíme a opékáme až do odpaření tekutiny. Poté přidáme vývar a dusíme, dokud se neodpaří asi polovina tekutiny.
  • 3
    Nakonec do hrnce s vývarem vmícháme 30 g čerstvého másla a játra. Dochutíme solí a pepřem, posypeme nasekanou petrželovou natí a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.