Drůbeží játra na paprice ochucená sherry octem
80 min.
Ingredience
- 500gramůJátra drůbeží
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1kusCibule
- 1lžičkaCukr krupice
- 4lžíceOcet Sherry
- 60gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
20 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
720 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Obojí zatím dáme stranou. Játra očistíme, omyjeme a necháme okapat.
- 230 g másla rozehřejeme na pánvi, vložíme játra a posypeme mletou paprikou, solí a pepřem. Důkladně mícháme a pečeme ze všech stran dohněda. Hotová játra vyjmeme z pánve a na šťávě osmahneme připravenou cibuli a česnek. Zalijeme je octem, osladíme a opékáme až do odpaření tekutiny. Poté přidáme vývar a dusíme, dokud se neodpaří asi polovina tekutiny.
- 3Nakonec do hrnce s vývarem vmícháme 30 g čerstvého másla a játra. Dochutíme solí a pepřem, posypeme nasekanou petrželovou natí a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.