Drůbeží polévka po řecku

50 min.
Řecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
179 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci s osolenou vodou si uvaříme rýži. Hotovou rýži slijeme a necháme stranou. Drůbeží vývar vlijeme do jiného hrnce a počkáme, až na plotně začne vřít. Poté do něj vložíme rýži, ochutíme solí a pepřem a krátce povaříme. Z bílků vyšleháme sníh. Z jednoho citronu vymačkáme šťávu a zašleháme ji do sněhu. Vmícháme do něj ještě 3 žloutky a nadrobno nasekanou petrželku. Horký vývar s rýží nabíráme naběračkou a vléváme ho do sněhové směsi. Promícháme a nakonec do polévky přidáme kousky vařeného drůbežího masa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.