Drůbeží polévka po řecku
50 min.
Ingredience
- 1,5litryVývar drůbeží
- 100gramůRýže loupaná
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1kusCitrony
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůDrůbeží maso vařené
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
179 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci s osolenou vodou si uvaříme rýži. Hotovou rýži slijeme a necháme stranou. Drůbeží vývar vlijeme do jiného hrnce a počkáme, až na plotně začne vřít. Poté do něj vložíme rýži, ochutíme solí a pepřem a krátce povaříme. Z bílků vyšleháme sníh. Z jednoho citronu vymačkáme šťávu a zašleháme ji do sněhu. Vmícháme do něj ještě 3 žloutky a nadrobno nasekanou petrželku. Horký vývar s rýží nabíráme naběračkou a vléváme ho do sněhové směsi. Promícháme a nakonec do polévky přidáme kousky vařeného drůbežího masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.