Drůbeží roládky na jehle
45 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- 5gramůSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůAnglická slanina
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1kusPórek
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaOlej chilli
- 1špetkaOregano sušené
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
21 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme a osušíme, potom je rozkrojíme na plátky, aby se z nich daly balit malé rolky. Plátky lehce naklepeme, přidáme sůl a pepř. Na plátky klademe anglickou slaninu a maso stáčíme do roládek. Potom napichujeme na jehlu střídavě malou roládku, nakrájený žampion a silnější kolečko pórku. Takto naplněnou jehlu potřeme marinádou.
- 2Špízy zpočátku mírně podusíme, potom otáčíme a opékáme ze všech stran.
- 3Marináda: olej, chili olej, rozdrcený česnek, sójová omáčka, oregano.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.