Drůbková polévka se žampióny
40 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 500gramůKuřecí drůbky
- 2kusyPetržel
- 1kusCibule
- 2kusyBrambory
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyMrkev kořen
- 70gramůMáslo čerstvé
- Na dochucení
- Na jíšku
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 70gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
39 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do studené vody v hrnci vložíme očištěné a omyté drůbky. Přidáme očištěnou mrkev, petržel, oloupanou cibuli s bramborem. Vše pod poklici povaříme doměkka. Potom polévku scedíme, zeleninu rozmixujeme a dáme zpět do polévky. Maso obrané od kostí nakrájíme na proužky, žaludek, srdíčko a játra na tenké pásky. Vložíme do polévky, přidáme na másle osmažené houby, zamícháme a chvilku povaříme.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a osmahneme na hladkou jíšku, kterou dáme do polévky a zahustíme. Dobře promícháme a opět chvilku povaříme, aby se vyvařila vůně mouky.
- 3Nakonec dochutíme solí, pepřem, přidáme nasekanou petrželovou nať. Vmícháme rozkvedlané žloutky, dobře promícháme a odstavíme ze sporáku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.