Dubáček se sýrem a čočkou
40 min.
Ingredience
- 100gramůČočka červená
- 150gramůSalát listový Dubáček
- 50gramůRukola
- 3lžíceBalsamico ocet
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 400gramůSýr kozí
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMandle
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
10 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Červenou čočku uvaříme doměkka, scedíme a necháme vychladnout.
- 2Dubáček omyjeme a natrháme na kousky, rukolu očistíme a omyjeme.
- 3Smícháme 3 lžíce vody, balsamico, olej, sůl a pepř. Do zálivky vmícháme oloupanou, jemně nasekanou cibuli.
- 4Kozí sýr nakrájený na plátky protáhneme rozšlehaným vejcem a obalíme v polovině nasekaných nebo nastrouhaných mandlí. Krátce opečeme pod grilem.
- 5Dubáček, rukolu, uvařenou čočku a sýr upravíme na talíře, pokapeme zálivkou a posypeme zbylými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.