Dudácký guláš s lečem
60 min.
Ingredience
- 440gramůVepřová plec
- 200gramůCibule
- 200gramůBrambory
- 3stroužkyČesnek
- 50gramůSádlo škvařené
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 200gramůLečo sterilované
- 80gramůŠpek
- 1,5lžičkyPaprika mletá sladká
- 6krajícůChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
846 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
54 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou omytou a osušenou plec nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. Slaninu pokrájíme na kostičky. Oloupeme, omyjeme a na kostičky pokrájíme brambory. V hrnci si rozpálíme sádlo se slaninou, když je slanina vysmažená, přidáme cibuli s česnekem a osmažíme ji dozlatova. Přidáme maso, promícháme. Ochutíme ho solí, pepřem, paprikou a smažíme za občasného promíchání do doby, až maso začne zlátnout. Poté přimícháme brambory, přilijeme horkou vodu, přidáme 2 plátky tmavého staršího chleba a pomalu vaříme asi 30 minut. Nakonec přidáme lečo a vaříme dalších 10 minut. Nerozvařený chléb vyjmeme a propasírujeme ho přes síto do guláše. Dudácký guláš dochutíme solí. Podáváme ho s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.