Dušená čočka s uzeninou

60 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
24 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
32 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebranou čočku propláchneme a na několik hodin ji namočíme do studené vody. Potom ji uvaříme doměkka.
  • 2
    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
  • 3
    V rozehřátém oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli a utřený česnek, přidáme salám nakrájený na nudličky, rajčatový protlak a za stálého míchání krátce osmažíme. Vmícháme rajčata a ocezenou vařenou čočku a podusíme.
  • 4
    Nakonec pokrm osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 22. 10. 2015
Dušená čočka s uzeninou
Jestliže toužíte po tom, aby vám začaly chutnat luštěniny, vyzkoušejte tento recept na dušenou čočku s uzeninou. Uzenina i protlak dají čočce určitý šmrnc a určitě si pochutnáte. Cibulka vám provoní kuchyni, takže vzhůru do vaření! Salám můžete nakrájet i na kostičky, jako já - viz foto - myslím, že v tom není rozdíl.