Dušená čočka s uzeninou
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůČočka jedlá
- 2kusyRajčata
- 200gramůSalám jemný
- 6lžicOlej stolní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
24 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
32 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Přebranou čočku propláchneme a na několik hodin ji namočíme do studené vody. Potom ji uvaříme doměkka.
- 2Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
- 3V rozehřátém oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli a utřený česnek, přidáme salám nakrájený na nudličky, rajčatový protlak a za stálého míchání krátce osmažíme. Vmícháme rajčata a ocezenou vařenou čočku a podusíme.
- 4Nakonec pokrm osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 22. 10. 2015
Dušená čočka s uzeninou
Jestliže toužíte po tom, aby vám začaly chutnat luštěniny, vyzkoušejte tento recept na dušenou čočku s uzeninou. Uzenina i protlak dají čočce určitý šmrnc a určitě si pochutnáte. Cibulka vám provoní kuchyni, takže vzhůru do vaření! Salám můžete nakrájet i na kostičky, jako já - viz foto - myslím, že v tom není rozdíl.