Dušená hovězí plec na sušených švestkách
105 min.
Ingredience
- 550gramůHovězí plec
- 2kusyCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 150gramůŠvestky
- 600gramůRýže dušená
- 2lžícePetržel - nať
- 80gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
31 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky a mrkev s petrželí na plátky. Maso na polovině sádla na pánvi prudce opečeme. Stejně tak prudce osmahneme na druhé polovině sádla ve větším kastrole cibuli a zeleninu.
- 2K zelenině přidáme rajský protlak, opečené maso i s výpekem, vše zalijeme horkým hovězím vývarem, osolíme, opepříme a přikryté dusíme asi hodinu. Mezitím vypeckujeme sušené švestky, podélně je překrájíme, přidáme k masu a společně dusíme, dokud není maso měkké.
- 3Podáváme s dušenou rýží, maso před podáváním posypeme sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.