Dušená kachní prsa v česnekové marinádě
65 min.
Ingredience
- 600gramůKachní prsa
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 250gramůSýr Lučina - termizovaný
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na bujón
- 400mililitrůVoda pitná
- 1kusBujón slepičí
- Na marinádu
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžícePetržel - nať
- Na mrkev
- 400gramůKarotka baby
- 400mililitrůVoda pitná
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
48 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V míse rozmícháme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, olej a lžíci nasekané petrželové nati. Do marinády vložíme kachní prsa, potřeme je marinádou, pod fólií necháme v chladničce alespoň tři hodiny marinovat.
- 2Ve 250 ml vody uvaříme slepičí bujón. Mrkev vložíme do vroucí vody, zhruba pět minut povaříme, poté mrkev slijeme a necháme okapat. V pánvi na másle zkaramelizujeme cukr, vmícháme do něj mrkev a držíme na teple.
- 3V kastrolu osmažíme marinované maso z obou stran, přidáme část marinády, přiklopíme a dusíme zhruba půl hodiny.
- 4Maso vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vlijeme vývar, zbylou marinádu a přivedeme k varu. Do omáčky zašleháme Lučinu, necháme prohřát, vmícháme zbylou posekanou petrželovou nať.
- 5Kachní prsa servírujeme nakrájená na plátky, přidáme mrkev a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.