Dušená kachní prsa v česnekové marinádě

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
48 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse rozmícháme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, olej a lžíci nasekané petrželové nati. Do marinády vložíme kachní prsa, potřeme je marinádou, pod fólií necháme v chladničce alespoň tři hodiny marinovat.
  • 2
    Ve 250 ml vody uvaříme slepičí bujón. Mrkev vložíme do vroucí vody, zhruba pět minut povaříme, poté mrkev slijeme a necháme okapat. V pánvi na másle zkaramelizujeme cukr, vmícháme do něj mrkev a držíme na teple.
  • 3
    V kastrolu osmažíme marinované maso z obou stran, přidáme část marinády, přiklopíme a dusíme zhruba půl hodiny.
  • 4
    Maso vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vlijeme vývar, zbylou marinádu a přivedeme k varu. Do omáčky zašleháme Lučinu, necháme prohřát, vmícháme zbylou posekanou petrželovou nať.
  • 5
    Kachní prsa servírujeme nakrájená na plátky, přidáme mrkev a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.