Dušená krůtí stehna se zeleninou
105 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1litrVoda pitná
- 4stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceSůl
- 150gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 200gramůCeler bulvový
- 200gramůPetržel kořen
- 200gramůMrkev kořen
- 2lžícePetržel - nať
- 1000gramůKrůtí stehna
- 120gramůSádlo škvařené
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
43 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z krůtích stehen odsekáme klouby, vytáhneme kostice a stehna nasekáme na větší kusy.
- 2V kastrolu rozpálíme sádlo, osolené porce krůty ze všech stran rychle opečeme. Přendáme je do jiné nádoby, na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme 40 g hladké mouky a za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme 150 ml vody, rozmícháme a chvilku povaříme, až vznikne řídká omáčka. Přidáme rozdrcený česnek, opepříme, vložíme zpět opečené maso, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka ve středně vyhřáté troubě.
- 3Ze sterilovaného hrášku slijeme nálev a necháme okapat.
- 4Celer, mrkev i petržel oloupeme a uvaříme ve slané vodě. Uvařenou zeleninu pokrájíme na kostky a spolu s hráškem opečeme v pánvi na másle.
- 5Na pečené porce krůty navršíme opečenou zeleninovou směs. Servírujeme přelité omáčkou a posypané nasekanou zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.