Dušená krůtí stehna se zeleninou

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
43 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z krůtích stehen odsekáme klouby, vytáhneme kostice a stehna nasekáme na větší kusy.
  • 2
    V kastrolu rozpálíme sádlo, osolené porce krůty ze všech stran rychle opečeme. Přendáme je do jiné nádoby, na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme 40 g hladké mouky a za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme 150 ml vody, rozmícháme a chvilku povaříme, až vznikne řídká omáčka. Přidáme rozdrcený česnek, opepříme, vložíme zpět opečené maso, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka ve středně vyhřáté troubě.
  • 3
    Ze sterilovaného hrášku slijeme nálev a necháme okapat.
  • 4
    Celer, mrkev i petržel oloupeme a uvaříme ve slané vodě. Uvařenou zeleninu pokrájíme na kostky a spolu s hráškem opečeme v pánvi na másle.
  • 5
    Na pečené porce krůty navršíme opečenou zeleninovou směs. Servírujeme přelité omáčkou a posypané nasekanou zelenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.