Dušená rajčata a lilek s kuřetem

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
11 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
11 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do teflonové pánve se silným dnem po zahřátí nalijeme 2 lžičky olivového oleje, přidáme plátky červené cibule, prolisovaný česnek a na rozehřátém oleji osmažíme doměkka. Přimícháme 1 lžičku mleté papriky, 1/2 lžičky mletého kmínu, větší kousky rajčat, kostky lilku, čerstvé žampiony a konzervovanou, propláchnutou a scezenou cizrnu.
  • 2
    Jakmile směs začne vařit, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 20-25 minut, aby byla zelenina měkká. Pak vmícháme nasekaný čerstvý koriandr a mátu, osolíme a opepříme.
  • 3
    Kuřecí prsa zbavená tučných částí (1 ks o váze asi 200 g) přidáme ke směsi citronové šťávy, zbytku mleté papriky a kmínu, promícháme, pak kuřecí prsa zprudka opečeme v teflonové pánvi na 1/2 lžičce olivového oleje.
  • 4
    Opečené kuře položíme na plech s pečicím papírem a 20 minut pečeme, maso musí být měkké.
  • 5
    Hotové kuře potom nakrájíme a servírujeme společně s uvařenou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.