Dušená rýže s česnekem

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
860 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odměřenou rýži důkladně přebereme, propereme a necháme okapat. V kastrůlku rozpálíme olej, přidáme rýži a lehce opražíme. Zalijeme vroucí vodou, osolíme, na povrch položíme cibuli, česnek, hřebíček. Rýži nemícháme, ale přiklopíme, vložíme do horké trouby a dusíme 15 minut.
  • 2
    Rýži poté vytáhneme z trouby, vybereme česnek, cibuli a hřebíček. Rýži podle porci nakládáme na jednotlivé talíře a s hlavním jídlem podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.