Dušená rýže s drůbky
35 min.
Ingredience
- 350gramůRýže loupaná
- 600gramůKuřecí drůbky
- 50gramůŠunka dušená
- 40gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 50gramůCibule
- 25gramůOlej olivový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůVíno bílé
- 60gramůSýr Čedar
- 20gramůPetržel - nať
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 700mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
771 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
29 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme rýži, orestujeme, zalijeme vodou, osolíme, jednou zamícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Voda by se měla zcela vsáknout.
- 2Cibuli nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme najemno, šunku nakrájíme na jemné nudličky, sýr nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme, přidáme drůbky, petrželku, sůl, pepř a krátce podusíme. Přimícháme rajčatový protlak, podlijeme vínem a dusíme doměkka.
- 3Na talíře upravíme kopečky rýže, doplníme drůbkovou směsí, posypeme šunkou, sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.