Dušená směs z ryb a mořských živočichů
50 min.
Ingredience
- 200gramůMořský ďas
- 200gramůTreska aljašská
- 4kusyLangusta
- 70mililitrůVíno bílé
- 200gramůMušle slávky
- 50gramůŠalotka
- 100gramůMušle srdcovky
- 5gramůChilli paprička sušená
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůRajčata Cherry
- 100gramůPetržel - nať
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4krajíceChléb toastový
- 100gramůKrevety tygří - loupané
- 200gramůMořský vlk
- 100mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
33 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z ryby mořského vlka odstraníme šupiny a vyndáme vnitřnosti. Rybu rozkrájíme na filety a odložíme. Očištěnou tresku a mořského ďasa rozkrájíme na kousky, které by odhadem neměly mít více než 50 g. Langusty a krevety rozpůlíme a vyndáme střívko.
- 2Chilli papričku nasekáme nadrobno, oloupané stroužky česneku také pokrájíme na malé kousky. Do kastrolu vlijeme asi 50 ml olivového oleje a papričky a česnek na něm orestujeme. Pak do pánve přidáme mušle srdcovky i slávky a kostru z mořských vlků. Přilijeme bílé víno, zeleninový vývar, přidáme do kastrolu i cherry rajčátka. Vývar necháme ztlumeném plameni z větší části vyvařit, osolíme ho a opepříme. Kostry z ryby vyndáme a přidáme ke směsi i kousky tresky a mořského ďasa a vlka. Přiklopíme kastrol poklicí a ještě 3 minuty necháme dusit. Pak jemně vyndáme kousky ryb. Do kastrolu vložíme hrubě nasekanou petrželku a zbylou část olivového oleje. Už ovšem nic nevaříme, protože petrželka by nebyla dobrá. Vlijeme směs do hlubokých talířů, naskládáme do ní vyjmuté kousky ryb a ještě opepříme čerstvě umletým pepřem.
- 3Jako přílohu podáváme opečené krajíce chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.