Dušená srnčí kýta s lesními plody
60 min.
Ingredience
- 1kilogramSrnčí kýta
- 50gramůOstružiny
- 50gramůMaliny
- 50gramůBorůvky
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 120gramůSlanina vepřová
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 4kusyPepř černý celý
- 4kusyNové koření celé
- 2kusyBobkový list
- 600mililitrůVoda pitná
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 100gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
868 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
50 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a maso nakrájíme na plátky, kořenovou zeleninu na nudličky, slaninu nakrájíme na kostičky.
- 2V kastrole na oleji zpěníme slaninu s cibulí, přidáme zeleninu a koření. Poté vmícháme maso, vše osmažíme, zalijeme vodou, vmícháme rajčatový protlak, sůl a pod poklicí maso dusíme, až je měkké.
- 3Udušené maso vyjmeme, do šťávy zašleháme jíšku, kterou jsme připravili z másla a hladké mouky. Vmícháme ovoce, cukr a provaříme alespoň čtvrt hodiny. Na závěr v omáčce necháme prohřát maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.