Dušená zelenina s fazolemi
35 min.
Ingredience
- 240gramůFazole červené sterilované
- 150gramůMrkev kořen
- 150gramůRajčata
- 150gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 25mililitrůOmáčka sójová
- 200mililitrůVoda pitná
- 10gramůCukr krupice
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50gramůOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka, cibuli oloupeme, nakrájíme na silnější nudličky, rajčata nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, fazole scedíme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme mrkev, rajčata, promícháme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Podlijeme vodou, sojovou omáčkou a dusíme, až se tekutina téměř celá odpaří. Přimícháme fazole, podle chuti osolíme, opepříme, prohřejeme a odstavíme.
- 3Podáváme jako přílohu k pečeným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.