Dušená zelenina s kukuřicí
75 min.
Ingredience
- 750gramůCuketa
- 2kusyKukuřice
- 1lžičkaSůl
- 750gramůRajčata
- 3kusyCibule
- 1kusFeferony
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaOregano sušené
- 4kusyOregano čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 350gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Omyté cukety nakrájíme na plátky, fazolky překrojíme. Kukuřičné klasy očistíme a povaříme v osolené vodě asi 15 minut. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostky.
- 2Na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme cukety, fazolky a očištěnou nasekanou feferonku. Vše krátce osmahneme, vmícháme rajčata, na kolečka nakrájenou vařenou kukuřici a rajčatový protlak. Osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Pod pokličkou dusíme 20-30 minut, podle potřeby podlijeme trochou vody.
- 3Při podávání pokrm ozdobíme snítkou čerstvého oregana.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.