Dušená zelenina s vepřovými panenkami
60 min.
Ingredience
- 200gramůMrkev kořen
- 500gramůBrambory
- 3lžíceOlej rostlinný
- 400gramůKapusta hlávková
- 2kusyPórek
- 400gramůVepřová panenka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1špetkaVegeta
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
13 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na kostky. Omytou kapustu nakrájíme na nudličky, očištěný pórek na kolečka. Oloupanou cibuli jemně pokrájíme a necháme zesklovatět na oleji.
- 2Maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na kostky. Přidáme k cibuli a zprudka opečeme po všech stranách. Vmícháme zeleninu s bramborami, osolíme, opepříme a za častého míchání asi 5 minut opékáme. Zalijeme vývarem a zvolna dusíme pod pokličkou 30 - 35 minut.
- 3Dušenou zeleninu s masem dochutíme Vegetou, upravíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.
- 4Podáváme s celozrnným chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.