Dušené brambory s mrkví a pórkem
45 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 500gramůMrkev kořen
- 1kusPórek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžícePažitka
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na másle osmahneme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev a očištěný, na kolečka nakrájený pórek. Přisypeme oloupané, na kostky nakrájené brambory, podlijeme trochou vody, osolíme a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka.
- 2Před koncem dušení odstraníme pokličku a necháme vydusit přebytečnou tekutinu. Nakonec pokrm okořeníme špetkou muškátu.
- 3Na talíři ozdobíme každou porci nasekanou pažitkou a petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.