Dušené brambory se smetanou a houbami

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
646 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nakrájíme na kostky nebo plátky a uvaříme doměkka v osolené vodě, slijeme.
  • 2
    Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na 2 lžících másla dozlatova, přidáme pokrájené čerstvé houby a za občasného míchání podusíme. Přilijeme smetanu, osolíme 8g soli, opepříme a krátce povaříme.
  • 3
    Brambory rozložíme do vymazaného pekáčku, zalijeme smetanovou omáčkou a poklademe plátky másla. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. Podáváme posypané nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.