Dušené fazole s rýží a masem
135 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová plec
- 400gramůCibule
- 150gramůSádlo vepřové škvařené
- 60gramůSlanina vepřová
- 500gramůRýže loupaná
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaOregano sušené
- 0,5lžičkaKmín římský
- Na fazole
- 300gramůFazole černé
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
36 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Fazole přebereme a namočíme přes noc do vody. Vepřové maso a cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na kostičky.
- 2Fazole uvaříme doměkka ve vodě, v níž byly namočené. Uvařené fazole slijeme, půl litru vývaru dáme stranou. Maso orestujeme na sádle, přimícháme cibuli s česnekem, sůl a dál smažíme. Do usmaženého masa vlijeme odložený vývar z fazolí a povaříme. Po chvíli přimícháme vypranou rýži, fazole, koření a dusíme téměř doměkka.
- 3V mezičase vyškvaříme slaninu a polovinu přimícháme do směsi a dodusíme.
- 4Podáváme omaštěné zbylou slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.