Dušené fazole s rýží a masem

135 min.
Kuba

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
36 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole přebereme a namočíme přes noc do vody. Vepřové maso a cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Fazole uvaříme doměkka ve vodě, v níž byly namočené. Uvařené fazole slijeme, půl litru vývaru dáme stranou. Maso orestujeme na sádle, přimícháme cibuli s česnekem, sůl a dál smažíme. Do usmaženého masa vlijeme odložený vývar z fazolí a povaříme. Po chvíli přimícháme vypranou rýži, fazole, koření a dusíme téměř doměkka.
  • 3
    V mezičase vyškvaříme slaninu a polovinu přimícháme do směsi a dodusíme.
  • 4
    Podáváme omaštěné zbylou slaninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.