Dušené hovězí maso na víně s houbami
195 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso zadní
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 40mililitrůOlej olivový
- 200gramůSlanina vepřová
- 200gramůMrkev kořen
- 600gramůPetržel kořen
- 150gramůCibulka jarní
- 100gramůRajčata
- 20gramůTymián čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 5decilitrůVíno červené
- 50gramůPažitka
- 3decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
29 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso nakrájíme na kostky, do hladké mouky vmícháme sůl, pepř a maso ve směsi obalíme. V kastrolu rozpálíme olej, maso krátce opečeme ze všech stran, odložíme do mísy.
- 2V kastrolu na zbytku oleje vypečeme slaninu na kostičky, přidáme jarní cibulky, mrkev a petržel na kostky, bobkový list a tymián. Za stálého míchání povaříme 5 minut. Nakonec přidáme rozmixovaná rajčata a nakrájené žampiony, ještě 3 minuty ohříváme. Zalijeme červeným vínem a vodou, promícháme, vrátíme zpět maso, které musí být zcela zakryté omáčkou, v opačném případě přilijeme víno. Zakryjeme a vložíme do trouby, kde na mírném ohni pečeme 2,5 hodiny, aby maso bylo křehké. Hotový pokrm dosolíme, dopepříme, ozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme s vybranou přílohou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.