Dušené hovězí maso s mrkví
210 min.

Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 1kilogramHovězí libové
- 1kusBobkový list
- 500mililitrůVíno červené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 3lžíceKrupky trhané
- 6kusůMrkev kořen
- 6stroužkůČesnek
- 1kusTymián čerstvý
- 1špetkaCitronová kůra
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 0,25kusCeler bulvový
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
12 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
893 mg
Postup přípravy
- 1Na 250 stupňů předehřejeme troubu. Do hrnce dáme mrkev, česnek a celer, zalijeme 2 lžícemi oleje a promícháme.
- 215 minut vaříme, dokud zelenina nezměkne.
- 3Rozpálíme zbylý olej ve velké pánvi. Přidáme třetinu masa a 8 minut smažíme.
- 4Maso vyndáme a dáme stranou. Zbylé maso osmažíme ve dvou várkách. Poté vrátíme maso do pánve, přidáme zeleninu, koření, víno, vývar, krupky a zrnka pepře.
- 5Osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
- 6Částečně přiklopené maso dusíme 150 minut, dokud není měkké. Občas zkontrolujeme a přilijeme vývar nebo vodu dle potřeby.
- 7Před podáváním vyndáme koření.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.