Dušené hovězí maso s mrkví

210 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
12 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
893 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na 250 stupňů předehřejeme troubu. Do hrnce dáme mrkev, česnek a celer, zalijeme 2 lžícemi oleje a promícháme.
  • 2
    15 minut vaříme, dokud zelenina nezměkne.
  • 3
    Rozpálíme zbylý olej ve velké pánvi. Přidáme třetinu masa a 8 minut smažíme.
  • 4
    Maso vyndáme a dáme stranou. Zbylé maso osmažíme ve dvou várkách. Poté vrátíme maso do pánve, přidáme zeleninu, koření, víno, vývar, krupky a zrnka pepře.
  • 5
    Osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
  • 6
    Částečně přiklopené maso dusíme 150 minut, dokud není měkké. Občas zkontrolujeme a přilijeme vývar nebo vodu dle potřeby.
  • 7
    Před podáváním vyndáme koření.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.