Dušené hovězí na víně s uzeným masem
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůHovězí maso zadní
- 80gramůRajčatový protlak
- 30gramůKečup ostrý
- 3decilitryVíno červené
- 1litrVoda pitná
- 500gramůBrambory
- 300gramůMoravské uzené maso
- 1lžičkaOregano
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
28 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli osmahneme do zlatova na rozpáleném oleji. Vložíme na tenké plátky pokrájený česnek, promícháme a přidáme na silnější proužky nakrájené maso. Opečeme, přilijeme protlak, kečup, osolíme, opepříme. Zalijeme vínem, vodou, promícháme a pod pokličkou dusíme do poloměkka.
- 2Následně přidáme oloupané a na malé kousky rozkrájené brambory s uzeným masem. Vše podusíme do měkka, nakonec posypeme oreganem a stáhneme ze sporáku. Rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.