Dušené hovězí s tuřínem a celerem

145 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
17 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci se silným dnem rozpálíme lžíci oleje a hovězí maso nakrájené na kostičky na něm zprudka, asi 5 minut, za stálého míchání orestujeme dohněda.
  • 2
    Přendáme do mísy a na pánvi opět rozpálíme olej, přidáme cibuli nakrájenou na plátky a smažíme za občasného míchání asi 5 minut, dokud cibule nezměkne. Přilejeme víno, přivedeme k varu a na mírném ohni bez pokličky vaříme za občasného míchání asi 5 minut, dokud se vývar nezredukuje na polovinu. Poté přidáme maso, vývar, osolíme, opepříme, přidáme všechny bylinky a vaříme na mírném ohni za občasného míchání a pod pokličkou asi hodinu, až maso změkne.
  • 3
    Všechnu zeleninu oloupeme a nakrájíme na menší kostičky, přidáme k masu a opět na mírném ohni vaříme, dokud zelenina není hodně měkká, asi 40 minut. Vyndáme bobkový list a pokud je omáčka příliš řídká, zprudka ještě chvíli povaříme, dokud nezhoustne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.