Dušené hovězí s tuřínem a celerem
145 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 3kusyMrkev kořen
- 600gramůHovězí maso zadní
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 2decilitryVíno červené
- 4decilitryHovězí vývar základní
- 1kusBobkový list
- 5gramůPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaTymián sušený
- 2kusyCeler bulvový
- 1kusTuřín
- 2kusyBrambory
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
17 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci se silným dnem rozpálíme lžíci oleje a hovězí maso nakrájené na kostičky na něm zprudka, asi 5 minut, za stálého míchání orestujeme dohněda.
- 2Přendáme do mísy a na pánvi opět rozpálíme olej, přidáme cibuli nakrájenou na plátky a smažíme za občasného míchání asi 5 minut, dokud cibule nezměkne. Přilejeme víno, přivedeme k varu a na mírném ohni bez pokličky vaříme za občasného míchání asi 5 minut, dokud se vývar nezredukuje na polovinu. Poté přidáme maso, vývar, osolíme, opepříme, přidáme všechny bylinky a vaříme na mírném ohni za občasného míchání a pod pokličkou asi hodinu, až maso změkne.
- 3Všechnu zeleninu oloupeme a nakrájíme na menší kostičky, přidáme k masu a opět na mírném ohni vaříme, dokud zelenina není hodně měkká, asi 40 minut. Vyndáme bobkový list a pokud je omáčka příliš řídká, zprudka ještě chvíli povaříme, dokud nezhoustne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.