Dušené jehněčí na špízu
135 min.
Ingredience
- 250mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 800gramůJehněčí maso
- 80mililitrůOlej olivový
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 6stroužkůČesnek
- 1kusCibule
- 200gramůZakysaná smetana
- 510mililitrůVoda pitná
- 0,33lžičkaNové koření celé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
54 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso nakrájíme na větší kostky.
- 2V misce smícháme 80 ml bílého vína se třemi prolisovanými stroužky česneku, opepříme a osolíme a přilijeme 60 ml vody. Maso klademe do marinády a necháme jeden den odležet v chladničce.
- 3Po uplynutí doby marinování kostky masa vyjmeme a napichujeme na špízy. Smažíme na rozehřátém oleji přikryté pokličkou. Po pěti minutách přidáme prolisované zbylé stroužky česneku, najemno nasekanou cibuli, nové koření a nasekaný čerstvý rozmarýn. Osolíme, promícháme a přilijeme zbylé víno a 450 ml vody. Dusíme zvolna asi 90 minut, poté vmícháme zakysanou smetanu a dusíme ještě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.