Dušené jehněčí s cuketou
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůRajčata
- 250gramůCuketa
- 750gramůJehněčí kýta
- 250mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 4lžíceOlej olivový
- 100mililitrůVoda pitná
- 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
44 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli a česnek nasekáme, omytá rajčata a cukety nakrájíme na větší kostky. Očištěné a omyté jehněčí maso nakrájíme na kostky.
- 2V kastrole na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli s česnekem, přidáme maso a po všech stranách je opečeme dozlatova. Dále přidáme rajčata, krátce je podusíme a vše podlijeme vínem. Osolíme, opepříme, přilijeme trochu vody a zvolna dusíme pod pokličkou za častého promíchání asi 1 hodinu.
- 3Cukety osolíme (1/2 lžička), osmažíme na olivovém oleji (polovina dávky) a poklademe na maso. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Zakapeme olejem a pokrm zapečeme v horké troubě nebo pod grilem. Ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.