Dušené klobásy po toskánsku
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůPolenta
- 1stroužekČesnek
- 1kusMrkev kořen
- 150mililitrůVíno bílé
- 400gramůFazole bílé
- 4kusyRajčata
- 1lžícePetržel - nať
- 30gramůMáslo čerstvé
- 400gramůKlobása vepřová
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1050 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
47 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
22 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na lžíci oleje osmažíme dohněda klobásy. Obracíme, poté vyjmeme a dáme stranou.
- 2Přidáme zbylý olej, nakrájenou cibuli, celer, mrkev, česnek a 4 minuty smažíme, dokud se zelenina nezbarví.
- 3Vařící vodou zalijeme rajčata a po 30 vteřinách vyndáme a oloupeme, dužinu nakrájíme na čtvrtiny.
- 4Klobásy vrátíme do pánve, přilijeme víno a přidáme rajčata, sůl a pepř. 20 minut dusíme, přidáme fazole a ještě 10 minut dusíme.
- 5Přivedeme k varu litr vody s lžičkou soli. Vsypeme polentu a 5 minut mícháme, dokud směs nezhoustne a není hladká.
- 6Přidáme máslo, rozdělíme na talíře a ozdobíme petrželí.
- 7Podáváme s dušenými klobásami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Pandala
po 20. 1. 2014
mnam
stepankovaaneta
ne 27. 4. 2014
To je dobrota :-). Chlapi doma byli v sedmém nebi;-), přiznávám já taky!