Dušené klobásy po toskánsku

55 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1050 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
47 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
22 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na lžíci oleje osmažíme dohněda klobásy. Obracíme, poté vyjmeme a dáme stranou.
  • 2
    Přidáme zbylý olej, nakrájenou cibuli, celer, mrkev, česnek a 4 minuty smažíme, dokud se zelenina nezbarví.
  • 3
    Vařící vodou zalijeme rajčata a po 30 vteřinách vyndáme a oloupeme, dužinu nakrájíme na čtvrtiny.
  • 4
    Klobásy vrátíme do pánve, přilijeme víno a přidáme rajčata, sůl a pepř. 20 minut dusíme, přidáme fazole a ještě 10 minut dusíme.
  • 5
    Přivedeme k varu litr vody s lžičkou soli. Vsypeme polentu a 5 minut mícháme, dokud směs nezhoustne a není hladká.
  • 6
    Přidáme máslo, rozdělíme na talíře a ozdobíme petrželí.
  • 7
    Podáváme s dušenými klobásami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Pandala
po 20. 1. 2014
mnam
stepankovaaneta
ne 27. 4. 2014
To je dobrota :-). Chlapi doma byli v sedmém nebi;-), přiznávám já taky!