Dušené kuře po anglicku
65 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 4kusyKuřecí stehna
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 15gramůMáslo čerstvé
- 600mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 30mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 60gramůŠalvěj čerstvá
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 60gramůSýr Čedar
- 6krajícůChléb toastový
- 20gramůHořčice
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
938 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
46 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
12 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s práškovou hořčicí a ve směsi stejnoměrně obalíme kuřecí stehna. Ve velkém kastrolu rozehřejeme slunečnicový olej a máslo, zprudka opečeme maso ze všech stran dozlatova. Maso vyjmeme z kastrolu a udržujeme teplé.
- 2Cibule nakrájíme na klínky a osmahneme dozlatova ve šťávě zbylé v kastrolu. Podlijeme pivem, přidáme opečené kuřeti maso, worcesterskou omáčku, šalvěj, sůl a pepř, přivedeme k varu, kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm mírné dusíme zhruba hodinu. Kuřecí maso musí být křehké.
- 3Mezitím v misce smícháme nastrouhaný čedar s hořčicí, moukou, worcesterskou omáčkou a pivem. Pomazánkou namažeme krajíčky toastového chleba, krátce zapečeme pod grilem. Jakmile se sýr roztaví a začne zlátnout, toasty vyjmeme a překrojíme na trojúhelníky.
- 4Do pokrmu vmícháme šalvěj, necháme přejít varem. Pokrm rozdělíme na talíře, obložíme trojúhelníky toastů a podáváme s novými bramborami a listovou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.