Dušené kuře s bylinkami
30 min.
Ingredience
- 60gramůMandle
- 80mililitrůOlej olivový
- 900gramůKuřecí prsa
- 10kusůŠalotka
- 60gramůKaštany jedlé
- 15gramůMuškátový oříšek
- 50gramůSkořice mletá
- 300mililitrůVíno bílé
- 3kusyMrkev kořen
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 180mililitrůOcet vinný
- 60gramůBylinky čerstvé - svazek
- 30gramůPomerančová kůra
- 15gramůCukr třtinový
- 120gramůHroznové víno
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1159 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
37 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
14 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Ve velkém kastrolu se silným dnem rozehřejeme olivový olej a opékáme na něm 6 minut na středním ohni za stálého míchání dozlatova maso, šalotky nebo cibulky a mrkev.
- 2Do kastrolu přidáme všechny ostatní suroviny kromě kuliček hroznového vína a pokrm za občasného zamíchání dusíme na mírném ohni tak dlouho, až je maso úplně měkké.
- 3Kuličky vína rozpůlíme, zbavíme zrníček a vmícháme do pokrmu až těsné před podáváním. Pokrm podáváme s divokou rýží nebo s bramborovou kaší. Porce ozdobíme čerstvými bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.