Dušené kuře s česnekem

75 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
44 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
668 mg
Cukr
286 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře pečlivě očistíme, rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a posypeme kořením.
  • 2
    V hlubokém rendlíku rozehřejeme olej, na něj vložíme porce kuřete a orestujeme ze všech stran. Poté přidáme neoloupané stroužky mladého česneku, kuře podlijeme a pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, vložíme bez poklice do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme, dokud maso nezezlátne.
  • 3
    Před podáváním zasypeme posekanou petrželovou natí. Jako přílohu volíme vařené brambory či chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.