Dušené kuře se sherry

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
34 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
  • 2
    V kastrolu zahřejeme 5 lžic olivového oleje. Oloupeme stroužky česneku a opečeme je na oleji. Pak česnek z kastrolu vyjmeme a vložíme do něj díly kuřete. Opékáme.
  • 3
    Z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče nastrouháme kůru a posypeme s ní kuřecí porce, přidáme tymián. Zalijeme sherry a drůbežím vývarem. Pak kuře přikryjeme a dusíme 40 minut. Pak porce kuřete vyndáme. Do šťávy vypečené z kuřete vložíme na plátky nakrájenou dužninu ze 2 pomerančů a olivy. Povaříme a omáčkou pak přelijeme porce kuřete. Podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.