Dušené kuřecí řízky s rajčaty a žampiony
40 min.
Ingredience
- 700gramůKuřecí stehna
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 300gramůRajčata
- 150mililitrůVíno bílé
- 3kusyFeferony
- 150gramůŽampiony - sterilované
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
34 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehna stáhneme z kůže, vykostíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Spařená rajčata oloupeme, rozkrájíme na výseče a vykrojíme semínka. Česnek nakrájíme na plátky, petrželovou nať rozsekáme na jemno. Z feferonek odstraníme semínka, feferonky posekáme nadrobno. Žampiony scedíme, necháme okapat.
- 2Řízky z obou stran usmažíme na másle do zlatova, zaprášíme mletou paprikou, přidáme česnek a pár vteřin zarestujeme. Poté vmícháme rajčata, feferonky, žampiony a dusíme. Po několika minutách směs zalijeme vínem a dusíme za občasného míchání, až je maso měkké. Na závěr do směsi vmícháme petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.