Dušené lilkové kari
60 min.
Ingredience
- 4kusyLilek
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 2kusyFeferony
- 2lžíceKokos - mletý (Kopra)
- 1lžičkaKari koření
- 1lžíceCukr krupice
- 1kusCitrony
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaHořčičné semínko
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
12 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Lilky očistíme, podélně nakrájíme na čtvrtky a na rozpáleném oleji je orestujeme dohněda. Vyjmeme a na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, nasekané feferony, přidáme utřený česnek a rozvařený kokos.
- 2Ochutíme šťávou z 1 citronu, vložíme lilky, kari koření, osolíme a zvolna dusíme.
- 3Po chvíli přidáme zkaramelizovaný cukr a dle potřeby podlijeme trochou horké vody. Dusíme do zhoustnutí šťávy. Hořčičné semínko opražíme na másle a hotové kari jím přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.