Dušené lilkové kari

60 min.
Indie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
12 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky očistíme, podélně nakrájíme na čtvrtky a na rozpáleném oleji je orestujeme dohněda. Vyjmeme a na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, nasekané feferony, přidáme utřený česnek a rozvařený kokos.
  • 2
    Ochutíme šťávou z 1 citronu, vložíme lilky, kari koření, osolíme a zvolna dusíme.
  • 3
    Po chvíli přidáme zkaramelizovaný cukr a dle potřeby podlijeme trochou horké vody. Dusíme do zhoustnutí šťávy. Hořčičné semínko opražíme na másle a hotové kari jím přelijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.