Dušené lišky
55 min.
Ingredience
- 1kusPetržel - nať
- 3špetkyPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 400gramůLišky čerstvé
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
84 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
96 mg
Cukr
13 mg
Postup přípravy
- 1Lišky očistíme, větší kusy rozkrojíme a opláchneme pod tekoucí vodou. Necháme je okapat.
- 2Na sádle či másle krátce podusíme oloupaný stroužek česneku a pak jej vyndáme. Přidáme houby a dusíme dokud nejsou měkké a šťáva je z nich vydušená.
- 3Ochutíme solí, bílým pepřem, přidáme petrželku a podáváme.
- 4Můžeme podávat jako přílohu k masu nebo jako náplň do vaječných omelet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.