Dušené marinované vepřové maso

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
41 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
845 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kotletu bez kosti omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Čerstvé bylinky šalvěj a rozmarýn omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 2
    Připravíme marinádu: Do misky dáme 1 lžíci vinného octa, 2 lžíce worcesteru, rozetřený česnek, olej a bylinky. Směs důkladně promícháme a pak v ní promícháme maso a necháme marinovat 30 minut.
  • 3
    Omyjeme žluté papriky, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na čtvrtky. Očištěné šalotky nakrájíme na plátky silné asi 6 mm. Klobásy nakrájíme na několik dílů. Cherry rajčata omyjeme. Petrželku omyjeme a drobně nakrájíme.
  • 4
    Marinované maso vložíme do skleněné mísy, zakryjeme víkem z umělé hmoty, které má průduchy, a v mikrovlnné troubě pečeme 13 minut.
  • 5
    Do druhé mělké misky vložíme rozkrájené klobásy, papriky, rajčata a cibuli. Misku zakryjeme a při vysokém výkonu pečeme 7 minut. Vše potom přemístíme k masu, přidáme konzervovanou bílou fazoli v rajském protlaku, mísu znovu zakryjeme a společně v mikrovlnné troubě pečeme 5 minut.
  • 6
    Porce rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.