Dušené marinované vepřové maso
45 min.
Ingredience
- 2kusyPaprika žlutá
- 4kusyŠalotka
- 250gramůKlobása Dunajská
- 100gramůRajčata
- 1lžícePetržel - nať
- 200gramůFazole bílé sterilované
- 500gramůVepřové kotlety
- 2,5decilitryProtlak rajčatový
- Marináda
- 1lžíceOcet vinný
- 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
41 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
845 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou kotletu bez kosti omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Čerstvé bylinky šalvěj a rozmarýn omyjeme a drobně pokrájíme.
- 2Připravíme marinádu: Do misky dáme 1 lžíci vinného octa, 2 lžíce worcesteru, rozetřený česnek, olej a bylinky. Směs důkladně promícháme a pak v ní promícháme maso a necháme marinovat 30 minut.
- 3Omyjeme žluté papriky, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na čtvrtky. Očištěné šalotky nakrájíme na plátky silné asi 6 mm. Klobásy nakrájíme na několik dílů. Cherry rajčata omyjeme. Petrželku omyjeme a drobně nakrájíme.
- 4Marinované maso vložíme do skleněné mísy, zakryjeme víkem z umělé hmoty, které má průduchy, a v mikrovlnné troubě pečeme 13 minut.
- 5Do druhé mělké misky vložíme rozkrájené klobásy, papriky, rajčata a cibuli. Misku zakryjeme a při vysokém výkonu pečeme 7 minut. Vše potom přemístíme k masu, přidáme konzervovanou bílou fazoli v rajském protlaku, mísu znovu zakryjeme a společně v mikrovlnné troubě pečeme 5 minut.
- 6Porce rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.