Dušené olihně
175 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 750gramůOlihně
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 150mililitrůVíno červené
- 300mililitrůVoda pitná
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCitrony
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
8 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na rozehřátém oleji ve velkém kastrolu opékáme za občasného míchání dozlatova olihně, které jsme si připravili takto: jednou rukou pevně přidržíme tělo olihně a druhou rukou vytáhneme chapadla a hlavu. Odstraníme vnitřní orgány, stáhneme z těla vnější blánu, odřízneme chapadla těsně za ústním otvorem, tělo i chapadla důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, tělo nakrájíme na kroužky a osušíme pomocí papírových utěrek.
- 2Když máme olihně opečené dozlatova, vmícháme prolisovaný česnek, pokrájenou cibuli, tymián a dusíme asi 5 minut doměkka. Přidáme rajčata, víno, vodu, přivedeme k varu a poté vložíme na 2 hodiny do trouby vyhřáté na 140°C.
- 3Vyndáme z trouby, vmícháme petrželku, osolíme, opepříme, ozdobíme čtvrtkou citronem a drobně pokrájený koprem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.