Dušené pikantní hovězí s divokými houbami
45 min.

Ingredience
- 200gramůCibule sterilovaná
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůPancetta
- 150gramůHouby čerstvé
- 150mililitrůVíno červené
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 400gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
23 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky 2x2 cm dáme do mísy a poprášíme moukou.
- 2V hrnci opečeme na oleji maso 2-3 minuty dohněda, poté vyndáme a nasypeme malé cibulky a pancettu, dusíme 5 minut, občas promícháme.
- 3Do hrnce přidáme houby a česnek nasekané nahrubo a mrkev nakrájenou na malé kostičky. Dusíme 5 minut, přilijeme víno a necháme provařit.
- 4Maso vrátíme do hrnce, přidáme protlak, promícháme a přilijeme vývar.
- 5Přidáme bobkový list a rozmarýn, přiklopíme a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 20 minut. Poté sundáme pokličku a necháme v troubě ještě 5 minut.
- 6Osolíme, opepříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.