Dušené plátky jehněčího s bramborami
130 min.
Ingredience
- 2kilogramyJehněčí maso
- 3lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOregano čerstvé
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 200mililitrůOlej olivový
- Na brambory
- 1kilogramBrambory
- 1,6litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1057 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
74 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
78 mg
Postup přípravy
- 1Opláchnuté a osušené maso nakrájíme na plátky a ve velkém kastrole osmažíme na oleji z obou stran dozlatova. Poté maso osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a posypeme drobně posekaným oreganem. Maso pod poklicí dusíme, až je měkké.
- 2Jako přílohu volíme brambory uvařené ve slupce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.