Dušené plody moře
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1,8kilogramyMušle slávky
- 6krajícůChléb toastový
- 3kusyOlihně
- 900gramůTreska aljašská
- 3kusyRajčata
- 280mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3lžícePetržel - nať
- 1stroužekČesnek
- 140mililitrůOlej olivový
- 0,5kusPaprika zelená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
33 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mlže a mušle dobře očistíme, odstraníme všechny rozbité nebo ty, které se na dotyk nezavřou. Nasekáme cibuli, česnek, papriku a rajčata nadrobno.
- 2Mušle dáme do velké pánve, posypeme polovinou nasekané zeleniny a zalijeme 4 lžícemi oleje.
- 3Olihně při čištění uchopíme za ocas, za hlavu a vytáhneme. Chapadla odřízneme nad očima, hlavu, měchýř a vnitřnosti odstraníme. Stáhneme duté pouzdro a odkrojíme fialovou vrchní blánu. Ocas nakrájíme na proužky o síle 1,2 cm, chapadla na kousky.
- 4Zeleninu v pánvi posypeme nakrájeným masem olihně, rybím masem a zbývající zeleninou. Zalijeme vínem, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu, oheň ztlumíme, pánev zakryjeme a vaříme asi 20 minut, dokud se mušle neotevřou, olihně nezměknou a rybí maso se nezačne rozpadat. Mušle nebo mlže, jejiž ulity se neotevřou, vyjmeme.
- 5Rozpálíme zbývající olej a opečeme na něm z obou stran bílý chléb, na ubrousku necháme okapat. Na dno talíře vložíme plátek opečeného chleba a zakryjeme masovou směsí. Posypeme petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.