Dušené plody moře

60 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
33 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mlže a mušle dobře očistíme, odstraníme všechny rozbité nebo ty, které se na dotyk nezavřou. Nasekáme cibuli, česnek, papriku a rajčata nadrobno.
  • 2
    Mušle dáme do velké pánve, posypeme polovinou nasekané zeleniny a zalijeme 4 lžícemi oleje.
  • 3
    Olihně při čištění uchopíme za ocas, za hlavu a vytáhneme. Chapadla odřízneme nad očima, hlavu, měchýř a vnitřnosti odstraníme. Stáhneme duté pouzdro a odkrojíme fialovou vrchní blánu. Ocas nakrájíme na proužky o síle 1,2 cm, chapadla na kousky.
  • 4
    Zeleninu v pánvi posypeme nakrájeným masem olihně, rybím masem a zbývající zeleninou. Zalijeme vínem, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu, oheň ztlumíme, pánev zakryjeme a vaříme asi 20 minut, dokud se mušle neotevřou, olihně nezměknou a rybí maso se nezačne rozpadat. Mušle nebo mlže, jejiž ulity se neotevřou, vyjmeme.
  • 5
    Rozpálíme zbývající olej a opečeme na něm z obou stran bílý chléb, na ubrousku necháme okapat. Na dno talíře vložíme plátek opečeného chleba a zakryjeme masovou směsí. Posypeme petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.