Dušené skopové maso v rýži
90 min.
Ingredience
- 500gramůSkopové kotlety
- 250gramůRýže loupaná
- 60gramůSádlo vepřové škvařené
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 4gramyMajoránka
- 9gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 50gramůPetržel kudrnka
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
563 mg
Postup přípravy
- 1Na rozpáleném sádle osmažíme cibulku posekanou nadrobno, přidáme na kousky nakrájené skopové maso a opečeme ze všech stran. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a prolisovaný česnek, krátce orestujeme. Podlijeme vodou, necháme zakryté pozvolna dusit, až je maso skoro měkké, v průběhu dušení občas zamícháme a opět podlijeme vodou.
- 2Mezitím na pekáči na oleji osmažíme rýži, zalijeme ji trojnásobkem vody, přidáme skoro hotové maso, zakryjeme a 10 minut mírně povaříme. Potom necháme ve vyhřáté, ale vypnuté troubě ještě 15 minut dojít. Po odkrytí poklice nechme odejít páru, naběračkou tvarujeme ze směsi kopečky na talíř. Ozdobíme snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.