Dušené telecí ledvinky se žampióny a Sherry brandy
70 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí ledviny
- 3decilitryMléko polotučné
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrMasový vývar
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceSherry brandy
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1,5lžícePetržel - nať
- 200gramůRýže dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
26 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Telecí ledvinky odblaníme, podélně rozkrojíme, očistíme a nakrájíme na plátky. Omyjeme je a dáme do mísy. Zalijeme mlékem a necháme je minimálně 1 hodinu namočené. Poté scedíme, omyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat.
- 2Očistíme a omyjeme žampióny. Pokrájíme je na plátky a v pánvi na rozehřátém másle podusíme.
- 3V druhé pánvi na rozpáleném oleji ledvinky orestujeme dozlatova. Poprášíme je hladkou moukou a chvíli ještě restujeme. Přidáme žampióny, promícháme, přilijeme masový vývar a vaříme pomalu přibližně 10 minut. Poté postupně přimícháme smetanu a nakonec Sherry brandy. Omáčku s ledvinkami dochutíme solí, pepřem a pod pokličkou při mírné teplotě dusíme 10 minut.
- 4Omyjeme petrželovou nať a drobně ji pokrájíme.
- 5Hotové ledvinky podáváme s dušenou rýží, kterou posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.