Dušené telecí ledvinky se žampióny a Sherry brandy

70 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
26 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí ledvinky odblaníme, podélně rozkrojíme, očistíme a nakrájíme na plátky. Omyjeme je a dáme do mísy. Zalijeme mlékem a necháme je minimálně 1 hodinu namočené. Poté scedíme, omyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat.
  • 2
    Očistíme a omyjeme žampióny. Pokrájíme je na plátky a v pánvi na rozehřátém másle podusíme.
  • 3
    V druhé pánvi na rozpáleném oleji ledvinky orestujeme dozlatova. Poprášíme je hladkou moukou a chvíli ještě restujeme. Přidáme žampióny, promícháme, přilijeme masový vývar a vaříme pomalu přibližně 10 minut. Poté postupně přimícháme smetanu a nakonec Sherry brandy. Omáčku s ledvinkami dochutíme solí, pepřem a pod pokličkou při mírné teplotě dusíme 10 minut.
  • 4
    Omyjeme petrželovou nať a drobně ji pokrájíme.
  • 5
    Hotové ledvinky podáváme s dušenou rýží, kterou posypeme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.