Dušené telecí nožičky pro alergiky

135 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
710 kcal
Bílkoviny
98 g
Tuky
21 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pánve vlijeme olej, rozpálíme a vložíme telecí nožičky. Osmahneme je do hněda a vyjmeme z pánve.
  • 2
    Mrkev oškrábeme, rozkrájíme nadrobno. Řapíkatý celer pokrájíme také nadrobno. Kousky mrkve i celeru vložíme do pánve a opékáme je asi 2 minuty, aby zelenina změkla, ale nezhnědla.
  • 3
    Do kastrolu vložíme zeleninu a na ni telecí nožičky tak, aby se vešly do jedné vrstvy.
  • 4
    Do misky vlijeme víno, přidáme rajčatové pyré a rajčata, osolíme, opepříme. Směsí zalijeme zeleninu a maso.
  • 5
    Přivedeme k varu, poté ztlumíme oheň a dusíme 90 minut. Po hodině dušení odstraníme z kastrolu pokličku. Jakmile maso změkne, jde oddělit od kosti a omáčka je vyvařená, je jídlo hotové.
  • 6
    V misce smícháme nastrouhanou kůru z jednoho citronu, jemně nasekanou petrželku a nadrobno pokrájený stroužek česneku, tím získáme gremolatu, kterou posypeme maso.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.