Dušené vepřové závitky na víně
65 min.
![Evropa](https://admin.milujivareni.cz/uploads/img/2024/05/4cf9e02e5421c6627eab785025de781c2511bd24.png?w=16&q=75)
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 100gramůArašídy
- 3lžícePetržel - nať
- 3stroužkyČesnek
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 80gramůKapie
- 80gramůŠunka dušená
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 500mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
43 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
825 mg
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Pražené arašídy nasekáme najemno, česnek utřeme, sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme najemno, naloženou kapii necháme okapat a nakrájíme na nudličky. V misce promícháme arašídy se sýrem, česnekem, petrželovou natí a kapií.
- 2Na plátky masa položíme plátek šunky, díl arašídové směsi a zavineme. Závitky sepneme jehlou, poprášíme moukou a na sádle ze všech stran smažíme dozlatova. Poté k závitkům přilijeme víno, vodu a na mírném plameni dusíme doměkka.
- 3Udušené závitky zbavíme jehel, šikmým řezem rozpůlíme a podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.